Fine Art Fotografie

MENU | Dick van Belle

Bruidsfotografie

Bruidsfotografie

Wat is fine art bruidsfotografie?

In een "normale" documentaire/journalistieke reportage wordt goed gedocumenteerd wat er gebeurt. In fine art smelten documentatie en de artistieke visie van de fotograaf als kunstenaar samen. Ik ben altijd op zoek naar een bepaalde schoonheid in omgeving, details en emotionele momenten die de trouwdagdag persoonlijk maken. Voor mij is het belangrijk dat je die schoonheid terug kunt vinden in de de reportage. Fotografie met esthetische beelden met oog voor details, schoonheid en emoties, terwijl jullie trouwdag ook goed wordt gedocumenteerd. Zodat jullie later niet alleen kunnen terugzien hoe jullie trouwdag is verlopen, maar ook hoe mooi het was!

Tarieven

Veel fotografen hanteren standaardtarieven voor bruidsfotografie. Ze weten immers dat er in Nederland momenteel gemiddeld € 16.000,-- aan een bruiloft wordt besteed. En dat zo'n 10% daarvan wordt gereserveerd voor de fotografie. Op basis van dit gegeven en hun kosten calculeren fotografen vaak hun tarief.

Ik ga echter niet uit van een standaardtarief. Immers, een bruidsreportage moet helemaal bij jullie passen. Enerzijds: wat zijn jullie wensen en anderzijds: wat is jullie budget? Een bruidsreportage kan net zo beperkt of uitgebreid zijn als het bruidspaar wil.

Om wat voorbeelden te geven: Ik heb ooit een bruidspaar gehad dat alleen maar statiefoto's in de studio wilde. Net als vroeger gebruikelijk was. Of een bruidspaar dat alleen maar de burgerlijke ceremonie in beeld gebracht wilde hebben. Maar denk eens aan een bruidspaar dat "alles" in beeld gebracht wil hebben: vooraf een shoot tijdens het uitzoeken van de bruidsjapon, daarna een shoot tijdens het proefkapsel van de bruid, daarna een boudoirshoot van de bruid in bruidslingerie, vervolgens de hele huwelijksdag van het vroege begin tot in de late uurtjes na het feest, daarna nog wat intieme foto's in de bruidssuite van het hotel en tenslotte na een paar weken een zogenaamde "trash the dress"-shoot, waarbij het bruidspaar in bruidskleding een mud-run doet en daarna elkaar de kleren van het lijf scheurt.

Je ziet: ieder bruidspaar heeft andere wensen en iedere bruidsshoot is dan ook anders. Vandaar dat ik ook niet met standaardtarieven werk, maar een offerte helemaal op maat maak. Want waar jullie ook voor kiezen, het is jullie reportage!

© 2000-2018, Dick van Belle - Bregittenplein 4 - 8261 KG Kampen - telefoon 06 22 38 75 56 - e-mail post@vanbelle.nl
Online sinds 8 mei 2000 - v10.2 - Alle rechten voorbehouden / All rights reserved
▸ LOGIN ◂       ▸ SITEMAP ◂