Info

Alvorens berichten op deze pagina te plaatsen wil ik eerst mijzelf even voorstellen. Want wie is Dick van Belle? Wil je dat weten? Kijk dan even onderaan deze pagina onder de kop "Over Dick van Belle".

"Iedere vrouw is een portret waardig"

Bovenstaande zin is eigenlijk mijn hele artist statement. Ik vind vrouwen mooi en boeiend, ik vind de vrouw de kroon op de schepping. Vrouwen communiceren door de regel makkelijker dan mannen. Dus ook met de camera. Iedere vrouw is dan ook een portret waardig. Ik koester een grote passie voor fotografie en andere kunstvormen. Als je dit alles combineert kom je uit op fine art glamourfotografie. Niet de makkelijkste vorm van fotografie, maar naar mijn mening wel de mooiste. In mijn eerste jaren als fotograaf was ik erg geïnspireerd door fotografen als Sam Haskins, David Hamilton en Michael Gnade, later vond ik mijn inspiratie in het dagelijks leven. De vrouw in de foto verbeeldt mijn visie, de camera legt hem slechts vast. In het begin was ik erg technisch bezig. Maar ach, ook de uilen van Athene begonnen hun leven als uilskuiken, nietwaar? Later leerde ik om vanuit mijn hart te fotograferen. Met behulp van mijn objectieve camera en onvolprezen model creëer ik mijn eigen subjectieve werkelijkheid. Niet de reële wereld, niet de virtuele cyberspace, maar mijn werkelijkheid.

Een vrouw is meer dan een biologische entiteit. Ze heeft haar eigen persoonlijkheid, haar eigen geschiedenis, haar eigen leven. Maar ook haar eigen schoonheid, zowel innerlijk als uiterlijk. Die schoonheid kan ik niet schilderen of in proza beschrijven. Daarom probeer ik haar schoonheid in foto's vast te leggen. Want ze is het waard.

Ik werk graag met spiegelreflexcamera's. Juist de spiegelreflexcamera's zijn ontzettend universeel en er is overal snel mee te werken, ook uit de hand. De flexibiliteit van spiegelreflexcamera's maakt het makkelijker om een ontspannen sfeer te creëren. Het model wordt niet geïmponeerd door een kille, technische omgeving en kan dan ook makkelijker zichzelf zijn. In dit digitale tijdperk fotografeer ik uitsluitend in RAW, zodat ik optimale controle over mijn beelden heb. Hoewel ik ook met zoomobjectieven werk geef ik de voorkeur aan zogenaamde "primes" met een vaste brandpuntsafstand.

Alles begint met een relaxte fotoshoot. Dan volgt het nabewerken van de beelden met de computer om vervolgens te resulteren in mooie beelden van prachtige vrouwen. Portretten, boudoirfoto's en naakten. Want iedere vrouw is toch immers prachtig? Daarom werk ik zelden met professionele modellen, maar graag met "gewone" vrouwen, zoals je die dagelijks op straat tegenkomt. Want iedere vrouw is een mooie, artistieke foto waard! Hoewel je digitaal iedereen helemaal op kunt "pimpen" vind ik het belangrijk dat mijn modellen zichzelf helemaal herkennen in hun foto's. Want anders is het predicaat "portret" niet terecht. Een foto is voor mij pas geslaagd als het model er blij mee is.

Ik fotografeer met hart en ziel, niet met een camera.
Copyrighted.com Registered & Protected De gehele inhoud van deze website is auteursrechtelijk beschermd.
8 juli 2019
Weer een kleine aanpassing van de website. Vanaf vandaag wordt er iedere maand een andere achtergrondfoto getoond.


februari


januari


maart


april


mei


juni


juli


augustus


september


oktober


november


december

23 mei 2019
Vandaag is het portfolio "Portretten" weer toegevoegd. Niet alleen portretten van mensen, maar ook dierenportretten. Portretten van mens en dier, jong en oud.
8 april 2019
De website is weer vernieuwd. Deze keer is de website minimalistischer en meer "to the point". Hierdoor is de website overzichtelijker en gebruiksvriendelijker. En de website is nu drietalig. Alle belangrijke informatie staat erop en als je iets wilt weten wat je niet op deze website terug vind, dan kun je natuurlijk altijd even contact met me opnemen. Mijn YouTube-kanaal...


La Belle Demoiselle


One woman, a thousend faces


Stofvrij objectief verwisselen
(Met ondertitels)

Skin, de kunst van de glamour-fotografie Koop mijn boek "Skin, de kunst van de glamour-fotografie" bij www.bol.com

Wie is Dick van Belle?


Levensloop

Ik aanschouwde in Den Haag het levenslicht. Jaren later zag ik wederom het licht: de fotografie. Ik woonde toen al in Kampen. Ik volgde diverse cursussen om wat meer over de fotografie te leren. Vervolgens ging ik naar de Fotovakschool om het vak van ambachtelijk fotograaf te leren. Daar ik mij al spoedig op de modelfotografie richtte wilde ik wat meer over make-up en visagie weten. Dus volgde er weer een cursus, ditmaal make-up en schoonheidsverzorging. Tenslotte heb ik in de loop der jaren diverse seminaars en workshops gevolgd bij verschillende fotografen van naam. Nog één opmerking: Ik hoop na mijn dood nog een beetje voort te leven, dus ben ik orgaandonor.

Werkervaring

Lang geleden solliciteerde ik naar de baan van reproductiefotograaf en werd ook nog aangenomen. Eenmaal in de grafische sector stak daar de digitalisering op. Ik maakte kennis met grafische software als Photoshop en Paintshop Pro. In 1996 begon ik freelance te fotograferen. Mijn opdrachten bestonden voornamelijk uit glamour- en naaktportretten. In 2000 vestigde ik mij full-time als fotograaf en sindsdien hield ik mij bezig met alle facetten van de modelfotografie. Met veel plezier maakte ik vele (groeps)portretten, glamourfoto's, kinder- en babyfoto's, naakten, bruidsreportages, zwangerschapsfoto's en foto's voor modelportfolio's. Nu ben ik mij helemaal gaan richten op de "fine art fotografie". Een opdracht van duizenden dollars in de Verenigde Staten van Amerika weigerde ik vanwege gebrek aan artistieke vrijheid hierin. Om dezelfde reden weigerde ik een opdracht van duizenden ponden sterling in Engeland. Als beeldend kunstenaar heb je nu eenmaal artistieke vrijheid nodig.

Exposities

Vanaf 1991 heb ik aan diverse groepsexposities deelgenomen in Hoogeveen, Leeuwarden, Enschede, Archangel'sk (Rusland) en Portland (Oregon, USA). Mijn solo-expositie "La Belle Mademoiselle" was van 16 september tot en met 16 oktober 1999 te zien in de Koornmarktpoort in Kampen.

Dick van Belle - Bregittenplein 4 - 8261 KG Kampen - telefoon 06 22 38 75 56 - e-mail post@vanbelle.nl
Online sinds 8 mei 2000 - versie 11.1 - Alle rechten voorbehouden
TOP