Info

Alvorens berichten op deze pagina te plaatsen wil ik eerst mijzelf even voorstellen. Want wie is Dick van Belle? Wil je dat weten? Kijk dan even onderaan deze pagina onder de kop "Over Dick van Belle".
23 augustus 2019
Vandaag is een begin gemaakt met het portfolio "Digital Art". In dit portfolio vind je digitale bewerkingen.

8 juli 2019
Weer een kleine aanpassing van de website. Vanaf vandaag wordt er iedere maand een andere achtergrondfoto getoond.
23 mei 2019
Vandaag is het portfolio "Portretten" weer toegevoegd. Niet alleen portretten van mensen, maar ook dierenportretten. Portretten van mens en dier, jong en oud.
8 april 2019
De website is weer vernieuwd. Deze keer is de website minimalistischer en meer "to the point". Hierdoor is de website overzichtelijker en gebruiksvriendelijker. En de website is nu drietalig. Alle belangrijke informatie staat erop en als je iets wilt weten wat je niet op deze website terug vind, dan kun je natuurlijk altijd even contact met me opnemen.Wat vind je op mijn YouTube-kanaal?

Skin, de kunst van de glamour-fotografie Koop mijn boek "Skin, de kunst van de glamour-fotografie" bij www.bol.com

Over Dick van Belle

Levensloop

Ik aanschouwde in Den Haag het levenslicht. Jaren later zag ik wederom het licht: de fotografie. Ik woonde toen al in Kampen. Ik volgde diverse cursussen om wat meer over de fotografie te leren. Vervolgens ging ik naar de Fotovakschool om het vak van ambachtelijk fotograaf te leren. Daar ik mij al spoedig richtte op de modelfotografie wilde ik wat meer over make-up en visagie weten. Dus volgde er weer een cursus, ditmaal make-up en schoonheidsverzorging. Tenslotte heb ik in de loop der jaren diverse seminaars en workshops gevolgd bij verschillende fotografen van naam. Nog één opmerking: Ik hoop na mijn dood nog een beetje voort te leven, dus ben ik orgaandonor.

Werkervaring

In 1982 solliciteerde ik naar de baan van reproductiefotograaf en werd ook nog aangenomen. Eenmaal in de grafische sector stak daar de digitalisering op. Ik maakte kennis met grafische software als Photoshop en Paintshop Pro. In 1996 begon ik freelance te fotograferen. Mijn opdrachten bestonden voornamelijk uit glamour- en naaktportretten. In 2000 vestigde ik mij full-time als fotograaf en sindsdien hield ik mij bezig met alle facetten van de modelfotografie. Met veel plezier maakte ik vele (groeps)portretten, glamourfoto's, kinder- en babyfoto's, naakten, bruidsreportages, zwangerschapsfoto's en foto's voor modelportfolio's. Nu ben ik mij helemaal gaan richten op de "fine art fotografie". Een opdracht van duizenden dollars in de Verenigde Staten van Amerika weigerde ik vanwege gebrek aan artistieke vrijheid hierin. Om dezelfde reden weigerde ik een opdracht van duizenden ponden sterling in Engeland. Als beeldend kunstenaar heb je nu eenmaal artistieke vrijheid nodig.

Exposities

Vanaf 1991 heb ik aan diverse groepsexposities deelgenomen in Hoogeveen, Leeuwarden, Enschede, Archangel'sk (Rusland) en Portland (Oregon, USA). Mijn solo-expositie "La Belle Mademoiselle" was van 16 september tot en met 16 oktober 1999 te zien in de Koornmarktpoort in Kampen.

Dick van Belle - Bregittenplein 4 - 8261 KG Kampen - telefoon 06 22 38 75 56 - e-mail post@vanbelle.nl

Online sinds 8 mei 2000 - versie 11.0 - Alle rechten voorbehouden