Fine Art Fotografie

MENU | Dick van Belle

Over Dick van Belle

bannerfotoDick van Belle, jouw fotograaf
Aangenaam, ik ben Dick...
Een deel van Dick van Belle's lichtpark
Een deel van mijn lichtpark

Levensloop

Ik aanschouwde in Den Haag het levenslicht. Jaren later zag ik wederom het licht: de fotografie. Ik woonde toen al in Kampen. Ik volgde diverse cursussen om wat meer over de fotografie te leren. Vervolgens ging ik naar de Fotovakschool om het vak van ambachtelijk fotograaf te leren. Daar ik mij al spoedig richtte op de modelfotografie wilde ik wat meer over make-up en visagie weten. Dus volgde er weer een cursus, ditmaal make-up en schoonheidsverzorging. Tenslotte heb ik in de loop der jaren diverse seminaars en workshops gevolgd bij verschillende fotografen van naam. Nog één opmerking: Ik hoop na mijn dood nog een beetje voort te leven, dus ben ik orgaandonor.

Werkervaring

In 1982 solliciteerde ik naar de baan van reproductiefotograaf en werd ook nog aangenomen. Eenmaal in de grafische sector stak daar de digitalisering op. Ik maakte kennis met grafische software als Ventura Publisher, Illustrator, Pagemaker, Quark X-press, Corel Suite, Photoshop en Paintshop Pro. In 1996 begon ik freelance te fotograferen. Mijn opdrachten bestonden voornamelijk uit glamour- en naaktportretten. In 2000 vestigde ik mij full-time als fotograaf en sindsdien hield ik mij bezig met alle facetten van de modelfotografie. Met veel plezier maakte ik vele (groeps)portretten, glamourfoto's, kinder- en babyfoto's, naakten, bruidsreportages, zwangerschapsfoto's en foto's voor modelportfolio's. In 2004 ben ik mij helemaal gaan richten op de "fine art-fotografie". Een opdracht van duizenden dollars in de Verenigde Staten van Amerika weigerde ik vanwege gebrek aan artistieke vrijheid hierin. Om dezelfde reden weigerde ik een opdracht van duizenden ponden sterling in Engeland.

Exposities

Vanaf 1991 heb ik aan diverse groepsexposities deelgenomen in Hoogeveen, Leeuwarden, Enschede, Archangel'sk (Rusland) en Portland (Oregon, USA). Mijn solo-expositie "La Belle Mademoiselle" was van 16 september tot en met 16 oktober 1999 te zien in de Koornmarktpoort in Kampen.

Juridische zaken

Ook ik heb te maken met een aantal juridische zaken. Je vindt ze op deze pagina.

© 2000-2018, Dick van Belle - Bregittenplein 4 - 8261 KG Kampen - telefoon 06 22 38 75 56 - e-mail post@vanbelle.nl
Online sinds 8 mei 2000 - v10.2 - Alle rechten voorbehouden / All rights reserved
▸ LOGIN ◂       ▸ SITEMAP ◂